Musiikkia: Kympin cd-paketti

Helmikuussa Studio Henna mainosti levyvaraston siivousmyyntiä: neljän levyn satunnaispaketteja kympillä. Minäkin innostuin hankkimaan sellaisen, ja tällaista tavaraa sain, kuuntelujärjestyksessä:

Rough Guide to Arabesque
Perinteistä arabimaiden musiikkia yhdistettynä nykyaikaisiin sähköisiin soittimiin ja tyyleihin. Muutamien kappaleiden tahtiin kroppa alkoi tapailla tribal-tanssin liikkeitä, sen verran kuin niitä alkeiskurssin käyneenä osaa. Osa oli hyvin länsimaisen tyylistä klubimusaa arabialaisin maustein.

Nefes: Hatira
Turkkilaista folkia suomalais-turkkilaisen yhtyeen esittämänä. Hyvin eri tyylisiä kappaleita, joista monet vähän erikoisemmassa tahtilajissa, kuten 7/8 tai 32/4. Ehkä olen vanha käpy, mutta tämä oli minun ehdoton suosikkini tästä paketista.

Elie Attieh: Orient Zone. Oriental Club Music
Klubimusaa Lähi-idästä, kuten jo levyn nimikin sanoo. Ei kuitenkaan tylsimmästä päästä, ja muutamiin kappaleisiin voisi kyllä tehdä ihan mukavan modernin itämaisen tai fuusiokoreografian.

Belly Zone: Best of Oojami
Pop-itämaista, joka on tehty pitkälti Bellydance Superstars – tanssiryhmän tarpeisiin. Löytämieni videoklippien perusteella kyseinen ryhmä esittää lähinnä show-itämaista. Muutama kappale kerralla menee, mutta koko levyn kuunteleminen putkeen oli aika puuduttavaa.

Olisin varmasti voinut saada niin parempaa kuin pahempaakin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s